ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΚΥΚΛΑΔΕΣ

K. Σκρέκας: «Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος – Η Πολιτεία δεν εκβιάζεται»

Αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές του νησιού
K. Σκρέκας: «Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος – Η Πολιτεία δεν εκβιάζεται»
Μύκονος. Φωτ. Shutterstock
Newsroom
21.03.2023 • 11:48

«Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μετά τη νομοθετική πρωτοβουλία που προβλέπει την αναστολή έκδοση οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές του νησιού.

Σχολιάζοντας τη νομοθετική πρωτοβουλία για την εκτός σχεδίου δόμηση στο «νησί των ανέμων», ο κ Σκρέκας τόνισε: «Μέχρι να εγκριθεί ο ειδικός πολεοδομικός σχεδιασμός που θα αντιμετωπίσει οριστικά όλα τα θέματα, αναστέλλονται και δεν πρόκειται να εκδοθεί καμία καινούργια πολεοδομική άδεια για εκτός σχεδίου περιοχές στη Μύκονο».

Παράλληλα, αναφερόμενος στο περιστατικό του ξυλοδαρμού του αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα τιμωρηθούν οι δράστες «της εγκληματικής και μαφιόζικης επίθεσης».

K. Σκρέκας: «Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος – Η Πολιτεία δεν εκβιάζεται»-1
Ο αρχαιολόγος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στην «Κ»: «Θέλω να μη φοβάμαι να κάνω τη δουλειά μου»
Όπως έγραφε η «Κ» σήμερα (21/03), με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση αναστέλλεται η έκδοση του συνόλου των οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές της νήσου Μυκόνου εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, όπως αυτές για τις επισκευές νομίμως υφιστάμενων κτηρίων, εντός νόμιμου περιγράμματος και όγκου και μέχρι την έγκριση του σχετικού ειδικού πολεοδομικού σχεδίου.

Ως αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των παραπάνω αδειών ορίζεται η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η αρμοδιότητα δηλαδή περιέρχεται στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου στην Αθήνα.

K. Σκρέκας: «Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος – Η Πολιτεία δεν εκβιάζεται»-2
Νομοσχέδιο για το περιβάλλον: Τρεις αλλαγές στο παρά πέντε
«Η βούληση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη και θα εφαρμοστεί με τρόπο που δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών, εντός ή εκτός εισαγωγικών», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ.

Η δήλωση του Κώστα Σκρέκα
«Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Αν στην Ελλάδα κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου και ότι αποτελούν ξεχωριστό τμήμα της Επικράτειας, είναι μακριά νυχτωμένοι. Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος.

Ας το βάλουν όλοι καλά στο μυαλό τους, το μήνυμα της κυβέρνησης είναι απόλυτο:
Και οι δράστες της εγκληματικής και μαφιόζικης επιθέσεις εναντίον του αρχαιολόγου θα τιμωρηθούν.

Δεν θα επιτραπεί σε καμιά παράνομη πράξη, σε κανένα παράνομο σχέδιο να νομιμοποιηθεί. Το επαναλαμβάνω, κανένας εκβιασμός και κανένα παραθυράκι δεν πρόκειται να λειτουργήσει.

Μέχρι να εγκριθεί ο ειδικός πολεοδομικός σχεδιασμός που θα αντιμετωπίσει οριστικά όλα τα θέματα, αναστέλλονται και δεν πρόκειται να εκδοθεί καμία καινούργια πολεοδομική άδεια για εκτός σχεδίου περιοχές στη Μύκονο.

Το κράτος δεν εκβιάζεται και ο έλεγχος θα γίνεται από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου».

ΠΗΓΗ: kathimerini

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No More Posts.