ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΥΚΛΑΔΕΣΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Global Traveler’s Awards: Νέες παγκόσμιες διακρίσεις για τη Σαντορίνη και την Ελλάδα

Δύο παγκόσμια βραβεία και αρκετές σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Ελλάδα στα διεθνή βραβεία «Leisure Lifestyle Awards», που διοργανώνει κάθε χρόνο το σημαντικότερο αμερικανικό περιοδικό για τον επαγγελματικό τουρισμό και τον τουρισμό πολυτελείας «Global Traveler».

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση για τους νικητές των φετινών βραβείων, η Ελλάδα ψηφίστηκε στον διαγωνισμό για τα βραβεία (επισήμως, «Global Traveler’s & Leisure Lifestyle Awards 2023») για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τους αναγνώστες του περιοδικού ως ο προορισμός με τα «Καλύτερα Ιστορικά Αξιοθέατα Διεθνώς» (Best Historical Attractions International).

Παράλληλα, η Σαντορίνη αναδείχθηκε ως το «Καλύτερο νησί στην Ευρώπη» (Best Island in Europe) για δέκατη διαδοχική φορά. Για τον λόγο αυτό περιλήφθηκε επίσημα στο «Hall of Fame» για τη συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ και το άρθρο στην ιστοσελίδα του περιοδικού με όλους τους νικητές για το 2023 φιλοξενεί ως κεντρική φωτογραφία μια ειδυλλιακή εικόνα του νησιού.

Στην ίδια κατηγορία, η Μύκονος κατέλαβε την 3η θέση και η Κρήτη την 8η θέση, ενώ ταυτόχρονα το κοσμοπολίτικο «νησί των ανέμων» (όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο η Μύκονος) αναδείχθηκε ως «ο 2ος δημοφιλέστερος προορισμός» στην κατηγορία «Καλύτερες παραλίες» (Best Beaches).

Η ψηφοφορία για τα βραβεία πραγματοποιήθηκε από τις 6 Δεκεμβρίου 2022 ως και την 1η Απριλίου 2023, με τους αναγνώστες του αμερικανικού περιοδικού να καταγράφουν τις προτιμήσεις τους σε περισσότερες από 80 κατηγορίες (ταξιδιωτικά γραφεία, εταιρείες κρουαζιέρας και αεροπορικές εταιρείες, προορισμοί, νησιά, ξενοδοχεία, κ.ά.) μέσω ειδικής online φόρμας καθώς και των social media, ενώ οι συνδρομητές είχαν λάβει και ειδικά email για να συμμετάσχουν στην σχετική ψηφοφορία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης του περιοδικού και της οργανωτικής επιτροπής, οι νικητές όλων των κατηγοριών θα παραλάβουν τα βραβεία τους σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Το περιοδικό Global Traveler, με σχεδόν 550.000 αναγνώστες, συνδέει εμπορικά σήματα με συχνούς, εύπορους ταξιδιώτες με έδρα τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την MediaMark Research (Gfk MRI), οι αναγνώστες του περιοδικού Global Traveler έχουν μέση καθαρή αξία 2 εκατομμυρίων δολαρίων και το 50% είναι διευθύνοντες σύμβουλοι και ιδιοκτήτες εταιρειών. Οι αναγνώστες του περιοδικού πραγματοποιούν κατά μέσο όρο εννέα πτήσεις εσωτερικού ετησίως και το 93% ταξιδεύει τακτικά διεθνώς (11 ταξίδια μετ’ επιστροφής τα τελευταία τρία χρόνια), κυρίως στην πρώτη και την επαγγελματική θέση.

Περισσότερο από το 55% διαμένει σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, κατά μέσο όρο 60 διανυκτερεύσεις ετησίως. Οι ειδικές εκδόσεις του Global Traveler συμπληρώνουν τα μηνιαία τεύχη. Κάθε χρόνο, το Global Traveler απονέμει τα βραβεία «Global Traveler’s Tested Reader Survey» και τα βραβεία «Global Traveler’s & Leisure Lifestyle Awards 2023».

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No More Posts.