ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑ

Σάλος από καταγγελία σε σχολείο: Δασκάλα έβαλε ερωτική ταινία σε μαθητές Δημοτικού

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την καταγγελία εναντίον δασκάλας Δημοτικού σχολείου, η οποία είχε την ιδέα να προβάλει ερωτική ταινία σε παιδιά 10 ετών με τον τίτλο «Αγόρια στο ντους».

Η υπόθεση που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των γονέων των παιδιών αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας, αποκαλύφθηκε όταν οι γονείς ενός αγοριού διαπίστωσαν αλλαγή στη συμπεριφορά του, καθώς είχε μπερδευτεί από όσα είχε δει στην ταινία.

Το παιδί είπε στους γονείς του τι είχε γίνει και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», στην οποία δόθηκαν τα στοιχεία της καταγγελίας, σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας, μία δασκάλα αποφάσισε να προβάλει μία ταινία ερωτικού περιεχομένου στους μαθητές της, με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο. Η εν λόγω ταινία περιείχε σκηνές με ερωτικές περιπτύξεις 12χρονων αγοριών σε τουαλέτες.

Οι γονείς σύμφωνα με το δημοσίευμα, διαμαρτυρήθηκαν για την αντιπαιδαγωγική μορφή της ταινίας, καθώς και την υποβολιμαία προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικα παιδιά. Επίσης, σημείωσαν ότι η προβολή της ταινίας έγινε χωρίς την παραμικρή διεπιστημονική προσέγγιση ή την προηγούμενη πληροφόρησή τους «για τέτοιου είδους ευαίσθητα, καίρια και ακανθώδη ζητήματα».

Οι καταγγέλλοντες ζήτησαν μέσω του δικηγόρου τους με εξώδικη όχληση – διαμαρτυρία προς τον διευθυντή του σχολείου, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το υπουργείο, να γνωστοποιήσει κατά πόσο η ταινία αυτή «καθίσταται εκπαιδευτικώς εγκεκριμένη και παιδαγωγικώς συμβατή εκ του υπουργείου Παιδείας». Ζήτησαν επίσης να ελεγχθεί πειθαρχικά η πρωτοβουλία της δασκάλας για την προβολή τέτοιου είδους ταινίας.

ΠΗΓΗ: enikos

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No More Posts.