ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑ

Νέο κεφάλαιο στην έρευνα για την τραγωδία των Τεμπών: Προς εφέτη – ανακριτή η υπόθεση

Η Οικονομική Εισαγγελία ξεκινά έρευνα για όλες τις συμβάσεις αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου
Νέο κεφάλαιο στην έρευνα για την τραγωδία των Τεμπών: Προς εφέτη – ανακριτή η υπόθεση

Share
Tweet
Post
Email
Κείμενο
Μαρία Ζαχαροπούλου
Ένα νέο κεφάλαιο στην έρευνα για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη ανοίγει η δικαιοσύνη μετά και την επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.

Στόχος της νέας έρευνας είναι να εξεταστεί η καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων, για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου με έλεγχο των συμβάσεων. Η έρευνα ανατέθηκε στον Οικονομικό Εισαγγελέα ο οποίος θα ερευνήσει προς πάσα κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα την αναβάθμιση των ερευνών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ζητεί ο
προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, με έγγραφο του, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ζήτησε να συγκληθεί άμεσα η Ολομέλεια του Εφετείου Λάρισας, προκειμένου να ανατεθεί σε εφέτη – ανακριτή η έρευνα για την φονική σύγκρουση των τρένων.

Ο κ. Δασκαλόπουλος ζητά από την προϊσταμένη του Εφετείου Λάρισας τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών προκειμένου να οριστούν 2 εφέτες ειδικοί ανακριτές (τακτικός και αναπληρωτής) για να ερευνήσουν ενδελεχώς και γρήγορα την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφό του αναφέρει:

«Λόγω των τεράστιων και πολύνθετων ευθυνών που ανακύπτουν από το μέχρι τώρα αποδεικτικό υλικό αλλά και από δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, επιβάλλεται να εξεταστούν ενδελεχώς και σύντομα οι ποινικές ευθύνες τρίτων προσωπων, αφενός στο πλαίσιο της ήδη ασκηθείσας ποινικής δίωξης αφετέρου στο πλαίσιο άλλων συναφών αδικημάτων».

ΠΗΓΗ: newsbeast

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No More Posts.