ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θα κρίνει η μάχη για την ελευθερία του λόγου το μέλλον του Twitter;

Αν η πλατφόρμα παραδοθεί στον «απολυταρχισμό της ελευθερίας έκφρασης» χωρίς κανόνες και, κρίσιμα, οι χρήστες αντιδράσουν με μαζική έξοδο, τότε το μέλλον της δεν προβλέπεται ευοίωνο. Υπάρχουν, όμως, τέτοιες ενδείξεις;

Οι τελευταίοι δυο μήνες αποτέλεσαν περίοδο αναταραχής και χάους για το Twitter. Μόλις 12 ώρες από τη στιγμή που ο Έλον Μασκ πήρε τα ηνία της πλατφόρμας, ερευνητές παρατήρησαν μια αύξηση μεγέθους 500% στη χρήση του ρατσιστικού όρου «N-word» ενώ μέσα σε δυο εβδομάδες αναφορές στη λέξη «Εβραίος» είχαν πενταπλασιαστεί με την συντριπτική πλειοψηφία των αναφορών να είναι αντισημιτικές.

Οι πολλές και αντιφατικές παρεμβάσεις του νέου ιδιοκτήτη, περιέλαβαν την επιστροφή αμφιλεγόμενων λογαριασμών (μερικοί απαγορευμένοι για ρατσισμό και υποκίνηση βίας), αλλά και την άρση απαγόρευσης αναρτήσεων που περιέχουν παραπληροφόρηση σχετικά με τον COVID-19. Και ενώ πολλά από τα παραπάνω έγιναν στο όνομα της «ελευθερίας του λόγου», λίγο αργότερα η εταιρία προχώρησε στην απαγόρευση προώθησης ανταγωνιστικών μέσων, αλλά και την αναστολή λογαριασμών δημοσιογράφων.

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No More Posts.